måndag 20 maj 2013

Att resa

Har nyligen kommit hem från en resa. Den här gången gick den till Grekland och platsen var så där varm och solig som man vill ha...när man nu lägger ut x antal tusenlappar. Ingen vill väl betala för en vecka med mulet väder. Vi FICK sol och värme, det var det vi önskade och verkligen behövde nu. Mycket lata dagar, lite yoga, mycket kärlek och mys med familjen.

Resor förändrar oss, tror jag. Resor får oss att värdesätta det vi har hemma, eller får oss att längta till något annat. Resor gör oss ödmjuka inför världen och människor. Resor utvecklar oss. Resor ger oss kunskaper om det vi inte upplevt tidigare. Jag är duktig på att anpassa mig till nya platser, jag kan leva i min kappsäck-ganska enkelt-det behövs inte så mycket. En av de resor som förändrade mig, är resan med tåg i Europa, som jag gjorde för 22 år sedan. Tågluffning....och det var så befriande. Från ena dagen till den andra bytte vi platser och upplevde det fantasktiska med att förflytta sig inom ett land. Jag njöt varje dag, det var jag, ryggsäcken och de jag reste med. Ett fantastiskt sätt att leva.



Elevers start i skolan- är också en resa. De startar, upplever, lär sig och så tar resan slut efter många år. Att resan startar bra är viktigt, säkert viktigare än någon kan ana. Det är minnen som biter sig kvar, hur det var i skolan, hur läraren var, hur kompisar var, vad man lärde sig och inte lärde sig. Det eleverna lär sig i de tidiga åren, vare sig det är kunskaper om ämnen eller den sociala gemenskapen, så kommer vi att skörda frukterna om och om igen. Vi stärker elever, fyller dem med kunskaper i ett gemensamt samspel och skapar fantastiska människor.

Vad mer kan vara möjligt..

fredag 17 maj 2013

Ett första möte

I dag fick mina nya elever med sig ett brev hem. Där står det att de är välkomna på inskolningssamtal i augusti. Föräldrarna har nu fått information och de har för första gången skapat sig en bild av skolan och mig. Jag hoppas att den upplevs positiv och bra.

...men först ska jag ta förväl av de elever jag har nu. Det är några veckor kvar av skolterminen och det är lite vi ska hinna med innan de slutar. Lite sorgset blir det, med de finns trots allt kvar på skolan. Vi jobbar vidare och lär oss massor.